Du er her: Forside / Den Danske Ordbog / Ordbog
ret2 substantiv, fælleskøn
Bøjning -ten, -ter, -terne
Udtale [ˈʁad]  tip
Oprindelse norrønt réttr egentlig samme ord som adjektivet ret; betydningen har udviklet sig efter påvirkning af nedertysk richte, tysk Gericht, egentlig 'hvad der er tilberedt, anrettet'
Skjul Betydning

Betydninger

 
mad som er tilberedt eller anrettet for sig selv, og som spises (som én af flere anretninger) ved et måltid
Eksempler varm retikon for korpussøgning  sammenkogt retikon for korpussøgning  lune retterikon for korpussøgning
Restauranten byder på tre menuer à tre retter, en lille til 148 kr., en stor til 275 kr. og den helt store Grand Menu til 395 kr. BerlT1991Berlingske Tidende (avis), 1991.
Skjul Faste udtryk

Faste udtryk

ikon for korpussøgning dagens ret
 
en (varm) madret som et cafeteria el.lign. tilbyder til en forholdsvis lav pris en bestemt dag
Bagefter spiste de dagens ret på en K.A.R.-restaurant, hvor man desværre kun kunne få lys pilsner, men til gengæld var maden meget billig IMHaug91Haugaard, Ilse M: Hjerteskud. Gyldendal, 1991.
 
ikon for korpussøgning sammenkogt ret
 
overført uigennemskuelig sammenblanding af mange forskelligartede komponenter eller faktorer
Se også miskmask
National identitetsfølelse er en sammenkogt ret, bestående af tusinder af ingredienser WeekA1991Weekendavisen (avis), 1991.
Skjul Betydninger

Orddannelser

Øvrige trerettersmenusb.
Rapportér et problemfra Den Danske OrdbogDen Danske Ordbog. Det Danske Sprog- og Litteraturselskab 2023. Første udgave af ordbogen udkom 2003-5.

Denne artikel blev første gang udgivet i den trykte version af ordbogen 2003-5.
Mente du
Mente du:
Opslagsord
(2)