Du er her: Forside / Den Danske Ordbog / Ordbog
druemost substantiv, fælleskøn
Bøjning -en
Udtale   tip
Skjul Betydning

Betydninger

1.
mosten fra kvaste druer, ofte bestående af kød, kerner, stilke og skind, som bruges til fremstilling af vin og eddike
vinen fremstilles af gæret druemost, som derefter afalkoholiseres ved svag opvarmning BerlT1991Berlingske Tidende (avis), 1991.
Vinproduktion kræver akkuratesse og stor tålmodighed for druemosten skal igennem adskillige processer inden den kan sælges som rødvin, hvidvin, dessertvin eller mousserende vin FyensSt2016Fyens Stiftstidende (avis), 2016.
 
1.a
aromatisk drik af ugæret druesaft
Synonym druesaft
Druemosten er dejligt læskende og efterlader munden frisk og renset Pol2010Politiken (avis), 2010.
Rød druemost passer godt til kylling og kalvekød, fordi mosten ofte er lidt vinøs Pol2010Politiken (avis), 2010.
Rapportér et problemfra Den Danske OrdbogDen Danske Ordbog. Det Danske Sprog- og Litteraturselskab 2023. Første udgave af ordbogen udkom 2003-5.

Denne artikel er skrevet i 2017.