druemost substantiv, fælleskøn
Bøjning
-en
Betydninger
1.
mosten fra kvaste druer, ofte bestående af kød, kerner, stilke og skind, som bruges til fremstilling af vin og eddike
vinen fremstilles af gæret druemost, som derefter afalkoholiseres ved svag opvarmning BerlT1991Berlingske Tidende (avis), 1991.
Vinproduktion kræver akkuratesse og stor tålmodighed for druemosten skal igennem adskillige processer inden den kan sælges som rødvin, hvidvin, dessertvin eller mousserende vin FyensSt2016Fyens Stiftstidende (avis), 2016.
1.a
aromatisk drik af ugæret druesaft
Synonym
druesaft
Druemosten er dejligt læskende og efterlader munden frisk og renset Pol2010Politiken (avis), 2010.
Rød druemost passer godt til kylling og kalvekød, fordi mosten ofte er lidt vinøs Pol2010Politiken (avis), 2010.
Denne artikel er skrevet i 2017.